Arkadaş olmak mı daha kolay , devam ettirmek mi?


Akdemir's Home
 Dün gece düşünürken aklıma bu soru geldi: Arkadaş olmak mı daha kolay , devam etirmek mi? Çocuk olduğumuz dönemlerde arkadaş olmak daha kolaydı. Çocuklar kendilerini saklamazlar, olduğu gibidirler. İçten pazarlık etmezler. Hele arkadaşlığınız gerçek dostluğu dönüşmüş ise korkmadan, beni arkadan vuracak mı diye düşünmeden ona güvenebilir, sırtınızı dayayabilirsiniz.

 Yaş ilerledikçe arkadaş edinmek yine bir nebze olsa da dost edinmek giderek zorlaşıyor. Çünkü maske takmayı öğreniyoruz ve karşımızdaki aslında kim tanıyamıyoruz. Tanıdığımızı zannettiğimiz birisinin bir konuşmasını duyunca ağzımız açık kalabiliyor. Yaa bu mu benim tanıdığım kişi ? diye düşündüğüm çok zaman olmuştur.
Hele zaman geçtikçe zorla kibar, havadan artarak konuşmaya çalışanlar.... Topluluk önünde kendilerini zorlayarak, seslerini incelterek kendileri ve ailelerini övmeye çalışanlar... Tanımasanız neyse, belki bir nebze inanırdınız.(?) Durum böyle olunca en iyisi arkanıza bile bakmadan bu tarz insanlardan uzaklaşmaktır.
   Yıllardır görmediğiniz bir arkadaşınızı buluyorsunuz yıılar sonra... Hayat size olduğu kadar ona da hoyrat davranmıştır. Siz kendi sağlığınızla uğraşırken o ailesi ile uğraşmaktadır. Arkadaşlık nedir : Karşınızdaki, değer verdiğiniz insanın duygularını yeri geldiğinde empati yaparak anlayabilmektir. Sürekli konuşmak demek değildir. Bazen susmak bazen de ağlayacak bir omuzdur... Siz karşınızdakinin hislerini anlarken onun size önem vermemesi hele bu durumlarla başa çıkmak için blog açtığınızı bildiği halde " senin de blogunu duydum ama bakmak içimden gelmedi " demesi sizi yıkar. Demek ki bizim arkadaşlık zannettiğimiz şey aslında geçmişte kalmış diye düşünürsünüz. Şu anda olan ise günümüz sorunu çıkar ilişkisidir... Yok kardeşim ben almayayım. Benim istediğim arkadaşlık uzun süre haber alamasak bile görüştüğümüz zaman kaldığmız yerden devam etmek... Aramıza hiç zaman mesafe girmemiş gibi... Kelime aralarında birbirimizi anlayabilmek.... Suskunluğun da aslında kendi dili olduğunu farkedebilmektir.
  Sonuç olarak belki arkadaş edinebiliriz ancak dostluğa dönüşmesi çok zor diyorum. Arkadaş olmak kolay da devam ettirmek ya da ettirebilmek işte bütün mesele o...

Yorum Gönder

0 Yorumlar