Ağızda Dağılan Kurabiye

Akdemir's Home

   Bu sıralar değişik tadlara ve pratik lezzetlere merak salmış durumdayım. Sanırım klasik tadlardan bir süre sonra sıkılıp değişiklik aramaya başlıyoruz. Dünyada en güzel mutfağın Türk Mutfağı olduğunu düşünüyorum. Buna rağman arada farklı kültür ve lezzetleri denemek ve yemeklerle oynamayı seviyorum. Bir yemek kanalında Siba's Table isimli programı seyediyordum. Siba polonyalı atalarına ait bir kurabiye tarifi vereceğini söyledi .Tarif bizim un kurabiyesine benziyordu. Sadece daha pratik. Şekil vermeye uğraşmadan pratik olarak yapılan bu kurabiye tarifini sizinle de paylaşmak istiyorum.

Malzemelerimiz:


  • 130 gr oda sıcaklığında tuzsuz tereyağ
  • 60 gr pudra şekeri
  • 130 gr un
  • 60 gr pirinç unu
  • 1 tutam tuz


   Tüm malzemelerimiz bu kadar. Tereyağını pudra şekeri ile beyazlayıncaya kadar çırpıyoruz. Sonra un ve pirinç ununu ekliyoruz. Br tutam da tuz ekliyoruz. Tüm malzemeler karışınca bir tart kalıbına yayıyoruz. Kenarlarını parmağımızla bastırarak şekillendiriyoruz. Sekiz parçaya bölüp çatal ile delikler açıyoruz.

Akdemir's Home

   170 derecede 30-35 dakika pişiriyoruz. Fırından çıkınca üzerine pudra şekeri serpiyoruz. Soğuyunca kestiğimiz yerlerden ayırıp Kurabiye kavanozuna veya saklama kabımıza alıyoruz.

                                                 Afiyet olsun :)) 

Yorum Gönder

0 Yorumlar